לוז מנצח באיסטנבול – איך מתכננים חופשה באיסטנבול



תכנון טיול לאיסטנבול – 6 דברים שחשוב לדעת

בין אם אתם חושבים על טיול לאיסטנבול או שכבר הזמנתם את הטיסות שלכם, המדריך הקל הזה יעזור לכם להחליט לאן ללכת, איפה להישאר, איך להתנייד, מה לאכול ועוד הרבה יותר. המשכו לקרוא לקבלת עצות לחופשה שלכם!

איך מגיעים משדה התעופה למרכז העיר באיסטנבול

אחד ההיבטים החשובים ביותר בטיול באיסטנבול הוא ההגעה משדה התעופה לעיר. אז מטיילים רבים מתעלמים מהפרט הזה, אבל אין דבר מאיים יותר מאשר להיות בעיר זרה ללא תוכנית.

שדה התעופה החדש של איסטנבול נראה כמו עיר קטנה. יש מכוני יופי, חנויות ספרים, מסעדות עם מטבח טורקי מסורתי, ואפילו מוזיאון ושוק קטן.

לתיירים הוקמו גם אזורי בילוי חינם מתחת לעצי דקל דקורטיביים. שדה התעופה ממוקם 35 קילומטרים ממרכז העיר, אז לאחר ההגעה עדיף להתקשר למונית או לקחת אוטובוס.

אוטובוסים של החברה -Havaist, אחת המובילות הגדולות ביותר, יוצאים מתחנת Havalimanı של איסטנבול לחלקים שונים של העיר. הנסיעה לרובע המרכזי של טקסים עולה 30 ליטר לנוסע אחד.

ניתן לרכוש כרטיס באתר Havaist או באפליקציה לנייד.

הדרך המהירה ביותר להגיע למרכז העיר היא במונית. מחיר הנסיעה הוא כ-200 לירות, אך ניתן להתמקח עד 170 לירות. צריך להיות זהיר עם נהגי מוניות טורקים. למרות ש-Uber עובדת באיסטנבול, נהגי המוניות הצהובות המקומיות לא אוהבים את השירות הזה, כי הוא "גונב" את הלקוחות שלהם.

האזורים הטובים ביותר לשהות בהם באיסטנבול

אם אתם מתכננים טיול לאיסטנבול אז בוודאי תצטרכו מקום לינה. בעיר הזו, מלונות נמצאים בכל פינה: ממלונות יוקרה ועד מלונות חסכוניות לאלה עם תקציב נמוך.

בקרב התיירים, החלק האירופי של העיר הוא פופולרי, פחות מחלק אסיייתי, שבו מתגוררים בעיקר מקומיים. המסגדים, המוזיאונים והמסעדות המפורסמים ביותר נמצאים בחלק האירופי של איסטנבול. לא יהיו בעיות במציאת דיור בחלק זה של העיר.

כדי להתארח בקרבת מרכז העיר, כדאי לחפש לינה באזור סולטנאחמט, ליד מגדל גלאטה או באזור המלונות בשיקטאש. לכל רובע באיסטנבול יש מאפיינים משלו והוא אינו דומה לשני.

התניידות באיסטנבול

ברגל: יש באיסטנבול הרבה רחובות קטנים ובתי קפה נעימים שלא תראו כשנוסעים ברכב או ברכבת התחתית. לטיולים ארוכים עדיף לבחור בגדים שמגנים מהשמש ונעליים נוחות, כי רחובות איסטנבול מרוצפים ולעיתים עולים כמעט בניצב למעלה.

רכבת תחתית: זוהי אפשרות נוחה למי שרוצה להימנע מפקקים אינסופיים באיסטנבול. בחלק האירופי של המטרו יש ארבעה תחנות והן פועלות מ-6 בבוקר עד 12 בבוקר.

נסיעה ברכבת התחתית בכיוון אחד עם כרטיס רגיל עולה כ-7 לירות. העברות לקווים אחרים משולמים. תיירים יכולים לחסוך על ידי רכישת İstanbulkart, הפועלת גם עבור סוגים אחרים של תחבורה ציבורית: אוטובוסים, מעבורות, פוניקולרים, אוטובוסים חשמליים.

הכרטיס עולה 10 לירות, ואז ניתן למלא אותו בכל סכום במכונה מיוחדת. נסיעה ברכבת התחתית עם כרטיס זה תעלה כ-4 לירות.

מעבורת: זוהי דרך זולה ונוחה יחסית לטייל בין חלקים מרוחקים של איסטנבול (למשל, בין החלק האירופאי והאסיאתי). מעבורות נושאות גם אופניים, מכוניות ואוטובוסים.

מחיר המעבורת תלוי במרחק בין המזחים, אך לרוב, נסיעה בכיוון אחד עולה לא יותר מ-10 לירות. Sehir Hatlari היא חברה של מעבורת גדולה ונוחה עם נופים יפים של העיר והבוספורוס, עוברת בין המזחים של איסטנבול.

מה לאכול באיסטנבול

אחד החלקים הטובים ביותר בטיולים הוא האוכל. לכן, כשמתכננים טיול באיסטנבול, קחו בחשבון שאתם חושבים על זה מבעוד מועד כדי שתדעו מה אתם יכולים לאכול ומה לא.

קל לאכול זול וטעים באיסטנבול. בתי קפה ומסעדות נמצאים כאן בכל פינה וכולם מנסים למשוך תיירים.

תהיו מוכנים להתעלם מהמלצרים שעלולים לעצור אתכם ממש באמצע רחוב. הדברים הפופולריים ביותר לנסות באיסטנבול הם אוכל רחוב, קרח מגולח, בקלאווה, קינוח טורקי, תה, קפה טורקי וקפיר.

מנות עיקריות: במסעדות הטורקיות שולטים מנות דגים ובשר: קבב, פיתה במילוי בשר, עוגות גזלמה עם בשר טחון או גבינה קשה.

ארוחת בוקר טורקית: Kahvalti – דשנה ומזינה. הוא מורכב מירקות טריים פרוסים, גבינות, זיתים, ביצים, בייקון ולחם עם ריבה ודבש. כל זה מוגש בצלוחיות קטנות.

איפה לטייל ומה לראות באיסטנבול

לתרבות והיסטוריה: תחקורו את איסטנבול עם המונומנטים הארכיטקטוניים והתרבותיים הפופולריים ביותר: איה סופיה, סולימניה, המסגד הכחול, ארמונות דולמהבחצ׳ה וטופקאפי, כמו גם בור הבזיליקה העתיק ומגדל גלטה, המשקיף על החלק האירופי.

לפארקים יפים בטורקיה: פארק גולהאן, פארק ילדיז ומיניאטורק

רחובות: כדי לראות את איסטנבול האמיתית, צריך ללכת לאיבוד. הרי כל רחוב בעיר הוא מיוחד: הבתים מרופדים בפסיפסים עתיקים, חתולים חיים בחלונות, מתחת לדלתות ובמרפסות.

יש רחובות היסטוריים שבהם נשים לובשות חיג'אב ומודרניים יותר שבהם צעירים חילוניים מאזינים למוזיקה חיה ושותים קוקטיילים. ובנוסף לכל זה, שש פעמים ביום יש קריאות תפילה מהצריחים ברחבי העיר.

קניות: באיסטנבול מנסים למכור לך הכל: שטיחים, בגדים, בשמים מזויפים של שאנל או מגנטים רגילים. כל העיר דומה לשוק גדול. מעניין שרחובות שלמים מוקצים לסוגים מסוימים של סחורות. לדוגמה, ברחוב אחד נמכרים רק כלי נגינה, בצד השני – צעצועי פלסטיק או נרגילות.

כדי לקנות מזכרות, תבלינים או תה, כדאי לבקר בבזאר המצרי באזור Eminönü או בבזאר הגדול. בוטיקים כגון H&M או Zara, כמו גם מסעדות רבות, ניתן למצוא במדרחוב İstiklâl ברובע Beyoğlu.

כדי לסכם – טיול לאיסטנבול צריך להיות ברשימת ה-"to go to" של כולם ללא ספק. בהחלט יש מה לראות, לאכול ולהנות ממנו. אם אתם שומרים כשרות ובא לכם לדעת על מקומות כשרים באיסטנבול יש להמשיך לגלוש באתר שלנו ואנחנו נדאג לספק לכם את כל המידע הדרוש לטיול המושלם באיסטנבול.

יאללה שתפו! אל תהיו בונקרים😎

עובדות מעניינות שלא ידעתם על איסטנבול

איסטנבול ותמונות של מטרופולין רחב ידיים עם מורשת תרבותית ואדריכלית מדהימה עולות בראש. המבקרים ימצאו היסטוריה מזרחית ומערבית המתפרשת על פני כ-2,000 שנה בעיר שהיא עתיקה אך מודרנית! הכירו כמה עובדות מעניינות על איסטנבול לפני הנסיעה שלכם בכתבה ההבאה!

קרא עוד »