כל מה שצריך לדעת על המטרו באיסטנבול



כל מה שצריך לדעת על המטרו באיסטנבול

איסטנבול משתרעת על פני 5,000 קמ"ר ולכן התניידות בעיר היא לא תמיד קלה כי היא אחת הערים הצפופות ביותר בעולם. יתרה מכך, הטופוגרפיה שלה הופכת את הפיתוח של מתחם התחבורה הציבורית (איסטנבול, כמו רומא, נבנתה על שבע גבעות). ב2020 הסתיים בעיר פרויקט גדול במטרה לפתח תחבורה ציבורית באיסטנבול. פרויקט זה מורכב בעיקר מפיתוח המטרו של איסטנבול ובחיבור בין שתי היבשות. השלב הראשון של פרויקט זה נחנך ב-29 באוקטובר 2013 ואיפשר את החיבור בין הצד האסייתי והאירופי דרך מנהרה מסילה מתחת לבוספורוס.

מערכת המטרו האלגנטית, המהירה והמודרנית של איסטנבול, שהושקה רק בשנת 2000, הופכת את ההתניידות באיסטנבול לקלה להפליא עבור תיירים ומקומיים כאחד.

רכבות המטרו ממוזגות, ולעומת ערי בירה רבות אחרות, מרווחות ונקיות במיוחד.

איך קונים כרטיס למטרו באיסטנבול

ישנן דרכים שונות להשיג כרטיס למטרו. נקודת מכירה של כרטיסים אלקטרוניים, מכונות אסימונים של Biletmatik או Jetonmatik מאפשרות לכם לקנות כרטיסי מטרו. הם ממוקמים בתחנות מטרו (במפלס הרחוב מחוץ לתחנת המטרו או בעיקר בתחנות מטרו תת קרקעיות), בתחנות אוטובוס מרכזיות, בתחנות חשמלית וגם רציפי מעבורת או שניתן לקנות את הכרטיס בקיוסקים רגילים – שפע של אופציות. ניתן לקנות את הכרטיס שלך או לטעון מחדש את הכרטיס ב״איסטנבול קארט״ שלך עם מטבע, שטרות לירה טורקית או כרטיס אשראי. הוראות על המכונות כתובות באנגלית, גרמנית וטורקית.

הקווים של המטרו באיסטנבול איפה הוא עובר

שישה קווי מטרו פועלים כעת, רבים מהם מספקים קישורים קלים לקווי חשמלית ופוניקולר. יש שני קווים עיקריים בצד האירופי. לקו M1 (הקו האדום בכל מפות המטרו) יש שני סניפים בצידו המערבי: קו M1A מתחיל בשדה התעופה Ataturk (הסגור כעת לנוסעים), בעוד שקו M1B מתחיל בקיראזלי, כששניהם מסתיימים ב-Yenikapi.

מספר הקווים הוא שבעה ביחד עם קו המהיר החדש של נמל התעופה-גאיירטפ של איסטנבול (M11) שנפתח בסוף 2020, וחיבר את רשת העיר לנמל התעופה החדש של איסטנבול.

שני קוים של M1 מתחברים גם למסוף האוטובוסים הראשי של איסטנבול (תחנת אוטוגר).

משרת גם את הצד האירופי, קו M2 (הקו הירוק במפות) עובר מ-Yenikapi עד Haciosman. קו M2 (תחנת המטרו Yenikapi) מוביל נוסעים מאזור פאטיח ההיסטורי (הכולל את המסגד הכחול, איה סופיה, ארמון טופקאפי, בור הבזיליקה, מסגד סולימניה, בזאר התבלינים, ואלנס מים ונקודות עניין נוספות) לכפרים המוריקים של מחוז Sariyer על חוף הבוספורוס.
ה-M2 – וקו M6 שנפתח לאחרונה, שלוש תחנות ומתחבר בתחנת לוונט – מספקים קישוריות מצוינת לרבים ממרכזי הקניות המובילים של איסטנבול (מטרוסיטי, קניון, פארק אוזדילק, הבניין הרביעי בגובהו בטורקיה ספיר), כמו גם לרובע הפיננסי של העיר.

בצד האסייתי, שני הקווים העיקריים הם ה-M4, וה-M6

האם כרטיס תחבורה זמין עבור המטרו של איסטנבול?

אם אתם מתכננים לשהות יותר מיומיים-שלושה וצריכים להשתמש בתחבורה ציבורית מספר פעמים במהלך היום, איסטנבול קארט (Istanbul Kart), בתשלום מראש וניתן לטעינה, יהיה שימושי. ישנם גם סוגים שונים של כרטיסים לשימוש במטרו: כרטיסי תעריף אלקטרוניים (כרטיסים חד פעמיים או רב פעמי שניתן להחליק פעמיים, שלוש, עד 10 פעמים), אסימון (jeton) או Besi bir yerde kart המאפשר לך טיול 5 פעמים וחוסך ממך קניית 5 אסימונים בכל פעם.

טיפים לנסיעה בתחבורה ציבורית באיסטנבול

טיפ פנימי 1: אם ילדיכם מתחת לגיל 6 ואינם תופסים מושב, הם יכולים לנסוע ללא כרטיס.
טיפ פנימי 2: אם כתוב 'arızalıdır' או 'hizmet dışıdır' במכונה, זה אומר 'לא תקין', אז אל תשתמש במכונה הזו כדי להשיג את הכרטיס שלך.

יאללה שתפו! אל תהיו בונקרים😎

עובדות מעניינות שלא ידעתם על איסטנבול

איסטנבול ותמונות של מטרופולין רחב ידיים עם מורשת תרבותית ואדריכלית מדהימה עולות בראש. המבקרים ימצאו היסטוריה מזרחית ומערבית המתפרשת על פני כ-2,000 שנה בעיר שהיא עתיקה אך מודרנית! הכירו כמה עובדות מעניינות על איסטנבול לפני הנסיעה שלכם בכתבה ההבאה!

קרא עוד »

מוזיאונים מטורפים באיסטנבול – המוזיאונים שאסור לפספס

עם מאות שנים של שרידים היסטוריים הפזורים בין רחובותיה המודרניים, ועוד נחשפים ללא הרף, איסטנבול היא מוזיאון בפני עצמה. אבל בעיר יש גם אוספי מוזיאונים מדהימים – של שרידים עתיקים ואמנות מודרנית, של אומנות ישנה וחדשה – במוסדות אינטימיים וגדולים כאחד.

הנה הבחירות שלנו עבור המוזיאונים המרתקים ביותר באיסטנבול.

קרא עוד »