המדריך השלם לתחבורה הציבורית באיסטנבול לשנת 2024

המדריך לתחבורה הציבורית באיסטנבול

מטיילים יכולים למצוא מגוון אפשרויות נהדרות להתנייד באיסטנבול. הבוספורוס מחלק את העיר לשני חלקים וזה הופך את המעבורות והאוטובוסים הימיים לאמצעי תחבורה יומיומי באיסטנבול. שלושת האזורים העמוסים ביותר לתיירים, הכוללים את סולטנאחמט, גאלאטה וטקסים, קלים להתמצאות ברגל.

כדי לנסוע מהצד האירופי לצד האסייתי, דרך התחבורה הטובה ביותר היא המעבורות. לנסיעה למחוזות הקניות והעסקים של ניסנטסי, אטילייר ולונט, הדרך הטובה ביותר היא באמצעות קו המטרו העובר מכיכר טקסים. וניתן לגשת בקלות לכל מערכת התחבורה הציבורית עם כרטיס תחבורה אחד, שהוא איסטנבול קארט.

שימו לב שהתנועה באיסטנבול היא בעיה גדולה ולעיתים קרובות היא חווה תקלות במיוחד על הגשרים. שימו לב גם שכיכר סולטנאחמט ורוב הכבישים המקשרים סגורים לתנועת כלי רכב למעט חשמליות ואוטובוסי סיור. לא מומלץ להגיע לסולטנאחמט ברכב שהושכר. תצטרך להשאיר את המכונית רחוק.

מצב התחבורה הציבורית באיסטנבול

איסטנבול מציעה רשת ענקית של תחבורה ציבורית הכוללת – אוטובוסים ומסילות רכבת כמו מטרו, מערכות חשמליות ומרמרי.

רכבות ומרמרי באיסטנבול

מרמרי היא מערכת רכבות המחברת את הצד האירופי והאסיאתי מתחת לים. המרמריי היא מנהרת צינור באורך 76 ק"מ המספקת לנוסעים לעבור מתחת לים הפנימי של מרמרה עם רכבת תוך מספר דקות בלבד. הדרך המהירה לנסוע בין Kazlicesme לעצור דרך Sirkeci ו Yenikapi בצד האירופי ו Ayrilik Cesmesi דרך Uskudar תחנת בצד האסייתי.
מערכת הרכבות הפרברים של Gebze-Halkali משתמשת גם ברשת מרמרי (Marmaray) שהיא גם דרך מהירה לנסוע בין הצד האסייתי לצד האירופי, כמו גם מנמל התעופה SAW למרכז העיר איסטנבול.

אוטובוסים באיסטנבול

אוטובוסים הם ללא ספק כלי התחבורה הזול והחסכוני ביותר, למרות שהם בדרך כלל צפופים ולא קל לגלות איזה מהם כדאי לתפוס.

יש גם שירות אוטובוס אקספרס פרטי בקווים הנקרא Metrobus. הוא משרת מאה אלפי מקומיים מדי יום, ומספק תחבורה מהירה בין שני הקצוות של הצד האסייתי והצד האירופי.

מטרו באיסטנבול

למטרו ולמערכת החשמלית של איסטנבול יש רשת רחבה ומספקות גישה נוחה לרבות מהנקודות המרכזיות הן בצד האירופי והן בצד האסייתי.

מערכת המטרו של איסטנבול פועלת משדה התעופה אקסאראי – אטאטורק לקיראזלי (קו M1), האצ'וסמן ליניקאפי (קו M2) ומקירזלי לאולימפיאט, בסאקסהיר (קו M3) בצד האירופי. והוא פועל מקדיקוי ל-Tavsantepe (קו M4) ומ-Uskudar ל-Ymanevler (קו M5) בצד האסייתי.

חשמליות הן גם דרך מהירה וקלה לטייל ברובע הפופולרי ביותר באיסטנבול. החשמליות פועלות מ-Bagcilar ל-Kabatas (קו T1) (עובר דרך אמינונו וסולטנאחמט), טופקאפי ל-Mescid-i Selam (קו T4), כמו גם שתי חשמליות נוסטלגיות עוברות בין טקסים ל-Tunel (קו T2) דרך רחוב איסטיקלאל. הצד האירופי וקדיקוי למודה (קו T3) דרך רחוב Bahariye בצד האסייתי.

ישנם גם שני קווי רכבל המחברים את Kabatas לטקסים (קו F1) ואת Karakoy ל-Tunel (קו F2) (סוף רחוב איסטיקלאל). מערכת הרכבל Karakoy-Tunel היא אחת העתיקות בעולם, שראשיתה במאה ה-19.

מוניות באיסטנבול

אם מוניות זה כלי התחבורה המועדף עליכם אז זה בהחלט אפשרי, למידע נוסף על מוניות היינו ממליצים לכם לקרוא את הפוסט על מוניות באיסטנבול
מוניות באיסטנבול צהובות ועל הגג יש שלטי מוניות. קל למצוא מונית צהובה כמעט בכל מקום ברחובות. מוניות זולות בהשוואה לרמות האירופיות. אין הבדל יום ולילה. אתה יכול לחשב את מחיר המונית המשוער עבור הנסיעה שלך עם נוסחה זו.

יאללה שתפו! אל תהיו בונקרים😎

עובדות מעניינות שלא ידעתם על איסטנבול

איסטנבול ותמונות של מטרופולין רחב ידיים עם מורשת תרבותית ואדריכלית מדהימה עולות בראש. המבקרים ימצאו היסטוריה מזרחית ומערבית המתפרשת על פני כ-2,000 שנה בעיר שהיא עתיקה אך מודרנית! הכירו כמה עובדות מעניינות על איסטנבול לפני הנסיעה שלכם בכתבה ההבאה!

קרא עוד »

מוזיאונים מטורפים באיסטנבול – המוזיאונים שאסור לפספס

עם מאות שנים של שרידים היסטוריים הפזורים בין רחובותיה המודרניים, ועוד נחשפים ללא הרף, איסטנבול היא מוזיאון בפני עצמה. אבל בעיר יש גם אוספי מוזיאונים מדהימים – של שרידים עתיקים ואמנות מודרנית, של אומנות ישנה וחדשה – במוסדות אינטימיים וגדולים כאחד.

הנה הבחירות שלנו עבור המוזיאונים המרתקים ביותר באיסטנבול.

קרא עוד »